Ambasadori Srebrenice pjevali pred papom Franjom

Jučerašnja posjeta pape Franje Sarajevu bila je glavna svjetska tema. Dio ove velike priče su i djeca iz Srebrenice, dječiji hora Superar koji  je nastupio sa svojom pjesmom “Love People”.

Mališani, njih 40, koliko je dobilo priliku da pjeva pred papom iz Skelana, Potočara, Bratunca i Srebrenice puni su utisaka sa jučerašnjeg nastupa koji je najvažniji za ovaj hor koji je iz Srebrenice u svijet poslao poruku mira, tolerancije i prijateljstva.

Prema riječima Ismara Porića, koordinatora Superar Bosnia, ovo je za njih bila velika prilika da djeca srpske i bošnjačke nacionalnosti pjevaju pred poglavarom Rimokatoličke crkve te da je prezadoviljan kako je sve proteklo i zahvalio se djeci kao i svom timu koji su dali maksimum za ovaj veoma važan nastup dječijeg hora.

Za djecu ovo je bio san koji se i dalje sniva, a njihovi utisi su pozitivni i prepuni emocija. Sestrama Ljubici i Milici Deurić ovo je bilo nešto najljepše do sada u dječijem horu.

“Veliko zadovoljstvo i čast mi je što sam nastupala pred tako jednom velikom ličnošću i svi smo prezadovoljni našim nastupom i poslije nastupa smo dobili velike pohvale”, istakla je Milica.

“Meni je bilo baš super u Sarajevu, dobro smo otpjevali i ovo je velika stvar za nas”, rekla je Nudžejma Kotarić.

“Veoma mi je drago što smo nastupali pred papom, bilo je fantastično, nadam se da se papi dopao naš nastup i veoma mi je drago što smo uspjeli da nastupimo”, reko je Ognjen Stevanović.

“Bilo nam je veoma lijepo nastup pred papom, velikim svjetskim čovjekom koji danas došao da nas vidi u Sarajevu”, rekao je Arnel Sandžić.

Čast da pjevaju pred papom imalo je 40 djece dok je ostalih 18 svoje drugare podržavalo ispred Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II” u Sarajevu, pjevajući zajedno sa njima himnu mira i ljubavi iz Srebrenice.

Iako nisu bili u sali sa svojim drugarima, dobili su aplauze od mnogobrojnih ljudi koji su došli iz regiona da prime papin blagoslov. Kako je izgledo ispred prilikom nastupa Superara pogledajte video.

”Draga braćo i sestre, mir vama, to je ono što vam ostavljam da radite, da budete mirotvorci”, kazao je papa prije nego što je pustio goluba mira sa terase Nadbiskupijski centar za pastoral mladih “Ivan Pavao II” u Sarajevu.

Autor teksta i fotografija: M. Kojić

You must be logged in to post a comment Login