Ambasador Grčke posjetio Srebrenicu

U posjeti opštini Srebrenica danas je boravio ambasador Grčke u BiH, Karlos Gadis. Ambasador se sastao sa načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem i predsjednikom Skupštine opštine Srebrenica Radomirom Pavlovićem. Grčki ambasador izrazio je želju da se upozna sa situacijom u opštini Srebrenica.

Gadis je sa opštinskim čelnicima razgovaraoo projektima i inicijativama opštine Srebrenica koje ambasada može razmotriti u budućem razvoju opštine Srebenica.

Načelnik opštine Ćamil Duraković ističe da mu je neobično drago što ima priliku da po prvi put ugosti ambasadora Grčke u Srebrenici. Duraković smatra da Grčka kao zemlja koja predsjedava EU može pomoći da projekti koje kandiduje opština Srebrenica dobiju zeleno svjetlo u Briselu.

Zemlja koja predsjedava EU u ovom momentu je zemlja koja svakako ima autoriteta u okviru EU bez obzira na njihovu krizu i situaciju koju su imali.”

Ono što smo mi od njih tražili je da iskoriste svoj autoritet i status zemlje članice da nam pomognu zajedno sa drugim zemljama članicama posebno oko evropskih fondova.

I predsjednik skupštine Radomir Pavlović kaže da je veoma zadovoljan što je grčki ambasador posjetio Srebrenicu i kako je bitno da podrška koja dolazi nije samo deklarativna.

“Podrška Srebrenici je potrebna u većem obimu obzirom na traumu koju ona ima iz prošlosti, na ogromno ljudsko i materijalno razaranje kao opština koja je najviše stradala u BiH tokom proteklog rata.”

Ambasador Grčke ističe da njegova zemlja daje punu podršku evroatlanskom putu BiH.

Prijatelji Srebrenice

You must be logged in to post a comment Login