Ambasador Ferguson i ministar Đokić u posjeti Srebrenici

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Edward Alexande De Poulton Ferguson i Ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi RS Petar Đokić sastali su se sa Načelnikom opštine Srebrenica Ćamilom Durakovićem.

Na sastanku se razgovaralo o sektoru privrede na području opštine Srebrenica i mogućnostima ulaganja u istu.

Ministar je napomenuo da je opština Srebrenica jako važna za RS, te da će Vlada RS i resorno ministarstvo pokušati u budućnosti ostvariti bolju saradnju sa opštinom kako bi se ostvarili bolji uslovi života za sve građane Srebrenice.

Pošto je i Srebrenica jedna od opština u RS koje imaju problema sa koncesionarima, ministar Đokić je istakao da je Ministarstvo izdalo 83 saglasnosti za koncesije, te da je u fazi preispitivanja istih, kako bi se onima koji ne rade iste oduzele i dodijelile onima koji žele raditi, te da će u budućnosti u te procese mnogo više uključiti i lokalne zajednice.

Ambasador Ferguson i načelnik Duraković pohvalili su ekonomski projekat koji ovih dana treba da krene u realizaciju, a ostvaren je u saradnji sa ostalim međunarodnim partnerima sa ciljem da se poboljša ekonomska situacija i ostvari bolji privredni razvoj na području opštine.

Ambasador imMinistar su tokom posjete Srebrenici bili gosti Rudnika olova i cinka “Sase” na Prvom Rudarsko-geološkom forumu “Srebrenica 2015”.

Izvor: Opština Srebrenica

You must be logged in to post a comment Login