Alma Ras – Pogon u Srebrenici zapošljava 50 radnika

Kompanija “Alma-Ras” d.o.o. Olovo osnovana je 1998. godine i zapošljava oko 600 radnika. Izgrađena je na temelju porodične tradicije, bogatog dugogodišnjeg iskustva i jasne vizije razvoja kvalitetnog domaćeg brenda. Osnovna djelatnost kompanije jeste proizvodnja finog rublja i spavaćeg programa za sve generacije.

U nekoliko proizvodnih pogona u Olovu, Varešu i Srebrenici radi se za poznate svjetske marke, poput Dolce&Gabbana, Cavali, Triumph i Calzedonia a ova kompanija ima i svoju liniju proizvoda za djecu, žene i muškarce. Ovo preduzeće pokazalo se jako uspješnim tako da 35% proizvodnje se izvozi u zemlje u regijonu (Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija) ali i za Njemačku i Južnu Koreju.

Ova kompanija zaposlila je žene i djevojke iz Srebrenice i Bratunca u srebreničkom pogonu.

“Pogon u Srebrenici zapošljava 50 radnika i veoma nas raduje da smo ljudima u ovom dijelu BiH, povratnicima, otvorili mogućnost zaposlenja. Finansiranje iz turske linije, koje smo uzeli u BBI banci, rezultiralo je kupovinom novih mašina i proširenjem proizvodnog pogona i zapošljavanjem osam novih radnika“, istakla je Almasa Memagić, direktorica kompanije Alma Ras, javlja Klix.ba.

You must be logged in to post a comment Login