Alimentaciju plaća picom

U zanimljivoj zbrci u slučaju jednog oca, po zanimanju pekara, koji svakog mjeseca treba da isplati alimentaciju od 400 evra, sud je odlučio – umjesto novca, može i pica!

Pedesetogodišnji Nikola Toso razveo se od supruge Nikolete Zurin 2002. godine i našao se u teškoj finansijskog situaciji, zbog koje mu je bilo teško da redovno isplaćuje mjesečnu alimentaciju za svoju dvanaestogodišnju kćerku.

Zbog toga je Toso predložio da, umjesto novcem, alimentaciju nadoknađuje picom, kalconom i drugim tijestom svoje pekare u istom novčanom iznosu koji je bio u obavezi da plaća.

Njegova bivša žena podnijela je krivičnu prijavu nakon što su joj dojadile isporuke tijesta, ali je sudija oslobodila pekara svih optužbi.

U svojoj presudi, sudija Kjara Bitoci naglasila je: “Umjesto novca, okrivljeni je ponudio svojoj bivšoj ženi isti iznos naknade u vidu pice sa svog radnog mjesta”, prenosi britanski Telegraf.

Pekar, iz malog sela izvan Padove, takođe tvrdi da je ispunio sve druge obaveze, uključujući da nikada ne propušta priliku da vidi kćerku.

Kćerka je, međutim, 2011. godine odlučila da se preseli kod oca, što znači da je bivša žena tada bila dužna da plaća izdržavanje djeteta, tako da od tada otac nije ni činio prestup.

Izvor: RTS

You must be logged in to post a comment Login