Alem Begić ispunio san i postao šampion Evrope u boksu

Alem Begić boksovao je protiv George Aduashvili iz Gruzije kojeg je savladao nokautom i osvojio titulu evropskog šampiona u poluteškoj kategoriji.

I svoj 11 profesionalni meč Begić je završio pobjedom a titulu šampiona Evrope krunisao nokautom a godinu završio titulom.

“Ovo je bio izuzetno težak meč i iskusan protivnik kojeg sam savladao jakim udarcem u tijelo tokom četvrte runde i meč sam dobio u svoju korist”, rekao je Begić.

alem begić šampion evrope 02

U ovoj godini Alem Begić je imao najviše mečeva i do sada je bez poraza čime nastavlja da gradi uspješnu karijeru i stiče svjetsku slavu.

U novembru 2014. godine sam prešao sa amaterskog u profi boks. Prvi profesionalni meč sam imao u mom gradu Srebrenici. U ta doba sam imao u planu da ću u 2015. godini odraditi 10 mečeva sa kojima bih rastao na svijetskom rangu. Mogući meč za titulu prvaka Evrope, moj tim i ja, planirali smo sredinom 2016. godine sve pod uslovom da budem fizički i psihički bolji i spremniji i do mogućeg meča za titulu Evrope, nepobjedljivi! Zasluženo, ali ipak iznenada, dobio sam priliku da se borim protiv iskusnog boksera iz Gruzije za titulu prvaka Evrope”, kazao je za naš portal Alem Begić. On je rekao da su ovaj poziv prihvatili jer je do sada pokazao progres u fizičkoj i psihičkoj spremnosti i da se ovakva prilika ne može propustiti.

Begić je vrijedno radio i ovo je za njega, do sada, najuspješnija godina niz od 11 pobjeda, od čega 10 pobjeda u 2015. godini, bez poraza i titula prvak Evrope. Vjeruje da će i naredna godina biti još bolja za njega u čemu mu pomaže kondicioni trener Björn Schulz, jedan od međunarodno priznatih trenera kao i njegov tim.

“Mjesto naše pripreme je jedno od najljepših i najpoznatijih mjesta u Evropi, Hotel Biohotel Stanglwirt u Kitzbühel, Austrija. Mogu sa zadovoljstvom reći da su trener i ovo mjesto ključni faktori za moj dosadašnji uspjeh što se pokazalo u sinoćnj borbi za prvaka Evrope”, kazao je Begić.

Svakako, boljeg načina da ze završi godina od osvajanja ove titule i fantastičnog niza pobjeda nije bilo, kaže Alem i dodaje:

Naravno da sam kroz teški i konstantni rad ostvario optimalne rezultate i sebi otvorio vrata u mnoge smjerove u boksu i mogu reći da sam ponosan.

U 2016. godini Alem bi želio da ima meč u Bosni i Hercegovini

Prvi profesionalni meč Begić je imao u svom gradu Srebrenici 22. novembra 2014. godine i od tada nizao je samo pobjede.

“U narednoj očekujem uspješne borbe i dalje na internacionalnoj sceni a imam i veliku želja da se naredne godine, makar jednom borim i u Bosni i Hercegovini”, rekao je Alem i istakao da je najvažnije je da je uvijek spreman i da svoj fokus na ciljeve fiksno prati.

Zahvalio se svome ocu Fadilu Begiću, Halilu Islamoviu i Daliboru Banu na orgomnoj podršci tokom njegove karijere.

Foto: Alexandre Gorodnyi

You must be logged in to post a comment Login