Aktivnosti Crvenog krsta Srebrenica

O aktivnostima Crvenog krsta u Srebrenici govorila je sekretar Crvenog krsta Srebrenica, Snežana Simeunčević u emisiji “Razgovor s povodom” RGD studio Srebrenica.

Crveni krst je humanitarna organizacija koja se ne bavi samo podijelom hrane, odjeće i higijenskih paketa već i drugim poslovima kao što su: prikupljanje informacija o nestalim osobama, izdavanje potvrda o zarobljenim osobama, informativna pisma o osobama koje su identifikovane, odnosno nestale.

Crveni krst Srebrenica organizuje i akcije Dobrovoljnog davanja krvi, posjeduju bazu svih dobrovoljnih davalaca krvi u našoj opštini. Pored toga, Crveni krst pomaže prilikom pronalaska dobrovoljnih davalaca iz baze podataka i transporta osobe koje nemaju mogućnost da sami snose troškove puta do Centra za transfuziju krvi.

“Akcija Dobrovoljnog davanja krvi organizuje se svake godine u julu, između 9. jula i 13. jula. Razlog tome jeste što u tom mjesecu Srebrenicu posjeti veliki broj ljudi, posebno Marš mira gdje pomažu volonteri Crvenog krsta, gdje je neophodno obezbijediti rezerve krvi u Centru za transfuziju krvi u Zvorniku jer se nikad ne zna kome krv može zatrebati,” objašnjava sekretar Crvenog krsta Srebrenica, Snežana Simeunčević.

Iz Crvenog krsta Srebrenica, kako kažu, nisu zadovoljni odzivom Bošnjaka na akcije Dobrovoljnog davanja krvi i smatraju da bi trebalo više ljudi da se odazove ovim akcijama.

U ovoj godini, prema budžetu Opštine Srebrenica, Crveni krst Srebrenica dobio je 16.500 KM a prostor koji koristi humanitarna organizacija je besplatan.

Crveni krst Srebrenica poziva sve građane i institucije da sarađuju sa ovom organizaciijom, stoji u tekstu RGD studio Srebrenica.

You must be logged in to post a comment Login