AKCIJA – “Klupa za Guber”

Srebrenica – mjesto gdje, za mnoge, počinju najljepša sjećanja, odrastanja, prve ljubavi, obrazovanja, druženja, sreće…

Srebrenica nije samo gradić, to je čaršija koja je imala i koja, vjerujemo u to, ima dušu. Njena duša su ljudi koji je čine, da li bili u Srebrenici ili širom zemaljske avlije, nije važno jer Srebrenica živi sa svojom dušom, ljudima.

Svakako, Srebrenica za mnoge označava tugu, o tome ne trebamo previše pisati, razumijemo se.

Znate, kada dođete u Srebrenicu, od maja pa do kraja avgusta uvijek je lijepo obići neka posebna mjesta, poput bivšeg restorana “Lovac” koji ne radi ali pogled na našu čaršiju, tu je jedinstven, poseban i najdraži. Mnogo vas ne zaboravi obići i Guber i sve vode koje su pravi lijek a koje otiču i nikome ne pomažu. Znate, ono kada krenete prema Guberu, mnogo toga nije isto, nekako je drugačije…

One šume, ostalo je malo, one kocke su se nekako savile pod točkovima kamiona koji su obećavali novi život “Banji Guber” i one su potonule. Mi tu, kao obični ljudi, ne možemo uraditi puno.

Znate li one klupe što su nekad bile tu, sigurno da znate, one su nekoliko puta popravljene ali ih opet nema, pa kada poželite otići na vrh Gubera, nemate gdje sjesti. Eto, baš to možemo promijeniti i zbog toga ovo pišemo.

Grupa Srebreničana, uz podršku portala eSrebrenica.ba, pokrenula je akciju “Klupa za Guber” gdje popravljamo 15 klupa prema vrhu Gubera. Akcija ima za cilj da uključi Srebreničane širom svijeta koji žele uzeti učešće u ovoj akciji tako što će platiti popravku po jedne klupe (65,00 KM) i time podržati početak uređenja šetališta prema Guberu.

Naša ideja je da klupe budu u više boja i da se svaka zove po nekome ko se uključio u ovu akciju i podržao rekonstrukciju klupa.

Akcija je otvorena dok se ne sakupi novac za 15 klupa (975,00 KM).

Kako možete uplatiti sredstva?

Novac možete poslati putem Western Union iz svih krajeva svijeta i obavezno poslati svoje podatke na dole navedenu mejl adresu odgovorne osobe.

Odgovorna osoba za ovu akciju je Mladen Kojić, Rudraska 18/2, 75430 Srebrenica, Bosna i Hercegovina.

e-mail: kojic.m@gmail.com

Ukoliko imate pitanja molimo Vas da nam pišete.

Akcija “Klupa za Guber”

You must be logged in to post a comment Login