Akcija “Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite 2016” u Bratuncu

Auto-moto savez Republike Srpske od 15. juna do 27. jula ove godine u 18 gradova i opština širom Republike Srpske sprovodi tradicionalnu preventivnu akciju “Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite 2016”.

Akcija za cilj ima da se vozači na pokretnom tehničkom pregledu besplatno informišu o stanju tehničke ispravnosti svojih vozila, kao i o eventualnim neispravnostima.

Kontrola ispravnosti vozila obavlja se na pokretnom tehničkom pregledu i na mobilnom uređaju za ispitivanje amortizera. Pokretni tehnički pregled jeste specijalno vozilo koje posjeduje svu opremu potrebnu za kvalitetno vršenje tehničkog pregleda.

Zbog ove akcije danas su ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić obišli stručnu ekipu AMS RS, u krugu Auto-moto društva u Bratuncu. Ova ekipa AMS RS u okviru preventivne kampanje “Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite 2016” besplatno kontroliše tehničku ispravnost vozila na pokretnom tehničkom pregledu.

Ministar Trninić rekao je da se godišnje obavi oko 360.000 tehničkih pregleda i da je utvrđeno da oko 17 odsto vozila nije ispravno, kao i da je prosječna starost vozila oko 16 godina, a da ova tradicionalna akcija ima za cilj kvalitetnau analizu i preduzimanje mjera radi unapređenja rada tehničkih servisa.

Akcija “Da li vozite tehnički ispravno vozilo – provjerite 2016” sprovodi se u 18 gradova i opština. Poslije Bratunca, kampanja se nastavlja u Višegradu, Foči, Gacku, Trebinju, Bileći, Istočnom Sarajevu, Tesliću, Kotor Varoši, Čelincu i na kraju, 27. jula, završava se u Šipovu.

Kampanja se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, Auto-moto društvima i lokalnim zajednicama.

You must be logged in to post a comment Login