200 aparata za mjerenje šećera u krvi za DZ Srebrenici

Kompanija Medilab One je uručila danas Domu zdravlja Srebrenica 200 savremenih aparata za mjerenje šećera u krvi koji su već na listi Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.

Održana je prezentacija ovih aparata i internet platforme koja je namijenjena pacijentima, ljekarima i medicinskim ustanovama.

Farmaceut Nevena Vuksanović Lakić iz Medilab One predstavila je ovaj aparat rekavši da je u Srebrenici prezentacija priređena među prvih trideset gradova i opština gdje iz svog iskustva tokom testiranja govori o ovom proizvodu.

„Radi se aparatu za mjerenje šećera u krvi koji kroz testove pokazao izuzetnu pouzdanost i praktičnost za korisnike koji imaju niz drugih pogodnosti u polju praćenja nivoa šećera u krvi“, rekla je ona.

Prema njenim riječima, ovaj aparat ne pravi škart i koristi sve predviđene trakice čime je ekonomičniji, a za mjerenje šećera dovoljna je mala količina krvi.

Aparat se povezuje sa aplikacijom koja vas informiše o izuzetno niskom ili visokom šećeru, daje uputstva i savjete šta da preduzmete, a kod kritički visokog šećera u krvi poziva broj osobe koju se izabrali da reaguje i pomogne vam.

Pored toga, statistički dobijte podatke o mjerenjima za 90 dana unazad.

Aparat i aplikacija su prikazani zainteresovanim kroz demonstraciju i instalaciju.

Farmaceut Vuksanović Lakić govorila je i o internet platformi koja je namijenjena pacijentima, ljekarima i medicinskim ustanovama a sve u cilju adekvatnijeg i lakšeg liječenja dijabetesa.

Dom zdravlja Srebrenica u dogovoru sa porodičnim ljekarima i Udruženjem dijabetičara Srebrenice uručiće ove aparate oboljelim od ove bolesti.

You must be logged in to post a comment Login