2. međunarodna naučna konferencija DIEC 2019

„Internacionalna poslovno – informaciona akademija“ Tuzla najavljuje 2. međunarodnu naučnu konferenciju o digitalnoj ekonomiji DIEC 2019,

Nakon uspješno održane 1. međunarodne naučne konferencije o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018 koju je organizovala Visoka škola „Internacionalna poslovno-informaciona akademija“ u Tuzli, s ponosom najavljujemo 2. međunarodnu naučnu konferenciju o digitalnoj ekonomiji DIEC 2019 koja će se održati u aprilu, 2019. godine.

Podsjećamo, 1. međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2018, održana je 11. maja 2018. godine u Tuzli. DIEC 2018 je prva konferencija o digitalnoj ekonomiji u našoj zemlji uopšte koja ima međunarodni karakter, a okupila je eminentne naučnike, stručnjake, studente doktorskih i master studija iz različitih oblasti u kojima je digitalna tehnologija danas našla svoju primjenu.

2. međunarodna naučna konferencija o digitalnoj ekonomiji DIEC 2019 biti će održana u aprilu, 2019. godine u Tuzli.

Konferencija ima za cilj da podstakne razmjenu mišljenja, te da se prezentuju i diskutuju rezultati istraživanja iz oblasti IT menadžmeta i poduzetništva, poslovnih informacionih sistema, digitalnog marketinga, E-poslovanja, E-obrazovanja, E-uprave, E-zdravstva, Elegislative i IKT industrije.

„Misija DIEC 2019 je da stimuliše diskusije o idejama i modelima za razvoj informacijske sigurnosti, visoke tehnologije i intelektualnog vlasništva, pametnih okruženja, tehnologija u nastajanju i multimedijskih komunikacija. Pozdravljamo inovativne teorijske i praktične doprinose, a posebno pozdravljamo multidisciplinarne radove koji uključuju različite naučne oblasti“, ističe Damir Bećirović, MA ekonomije – direktor IPI Akademije.

Poziv autorima za slanje sažetaka je otvoren.

Rok za slanje sažetaka je 31. januar 2019. godine.

Autori svoje radove i upite mogu slati na e-mail: diec@ipi-akademija.ba

Više informacija o konferenciji DIEC 2019 na www.ipi-akademija.ba

Izvor: MrežaMira.net

You must be logged in to post a comment Login