Srebrenički rokeri održali još jednu svirku u Pivnici

U Pivnici je sinoć održana svirka srebreničkih muzičara koji pokušavaju oživjeti noćni život u Srebrenici.

Srebrenica se susreće sa brojnim problemima, jedan od ozbiljnijih jeste što iz godine u godinu sve je manje ljudi, mladi odlaze ili ako su tu, neaktivni su i ne žele ništa uraditi u svom mjestu kako bi sebi i drugima priredili drugačije sadržaje. Većina mladih se odlučuje spakovati i otići u Bratunac tokom vikenda.

Od avgusta mjeseca nekadašnja Pivnica u Srebrenici je na korištenju mladim ljudima. Neki od njih, bez obzira na godine, odlučili su uložiti svoje vrijeme i opremu kako bi se povremeno u Pivnici održavale svirke a od profita angažuju bendove iz okoline sve sa jednim ciljem, da se u Srebrenici nešto dešava.

Sinoć smo imali priliku slušati dva benda koja su se za ovu priliku udružila. U oba benda član je Ahmed Mulalić koji je u Srebrenicu došao na odmor iz Amerike, inače porijeklom iz Srebrenice. Stari Srebrenički rokeri, Fake i Brico, zajedno Ahmedom odsvirali su prvi set pjesama nakon čega je nastupio MARONES koji čine Elvis, Radimko i mladi Mulalić koji je jutros otputovao nazad za Ameriku ali se naredne godine ponovo vraća u svoj grad.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Foto: M. Simić Video: M. Kojić

You must be logged in to post a comment Login