15. “Dječija nedjelja u Biblioteci“

Narodna biblioteka Srebrenica petnaestu godinu zaredom održava kreativne radionice “Dječija nedjelja u Biblioteci“ u okviru obilježavanja međunarodnog prava djece.

Ovogodišnje održavanje radionica biće u periodu od 7. do 11. oktobra, a naši gosti i učesnici radionice su mališani starije grupe iz Dječijeg obdaništa „Poletarac“ Srebrenica kao i učenici l i ll razreda Prve osnovne škole Srebrenica, Područne škole iz Potočara, područnog odjeljenja Sase i Osnovne škole „Kosta Todorović“ iz Skelana.

Kao i do sada, radionica u Skelanima će biti održana u prostorijama Područnog odjeljenja biblioteke dok će se radionice u Srebrenici održati u Dječijem odjeljenju Biblioteke. Ove godine Biblioteku će posjetiti i učenici područnog odjeljenja Sase.

Program „Dječije nedjelje u Biblioteci“ za 2019.  godinu

Mjesto: Narodna biblioteka Srebrenica

– 07. oktobar od 09:00-10:00 – učenici prvog razreda „Prve osnovne škole“ Srebrenica;

– 08. oktobar od 10:00-11:00 – učenici drugog razreda „Prve osnovne škole“ Srebrenica i područno odjeljenje Sase;

– 09. oktobar od  09:00-10:00 – učenici prvog razreda Područne škole Potočari;

– 10. oktobar od 10:00-11:00 – učenici drugog razreda Područne škole Potočari;

– 11. oktobar Dječiji vrtić “Poletarac” Srebrenica.

Mjesto: Područno odjeljenje Skelani

– 08. oktobar  učenici prvog i drugog razreda OŠ”Kosta Todorović” Skelani,

– 09. oktobar  Igraonica “Drugarstvo” Skelani.

Manifestacija i druženje su od početka zamišljeni kao način približavanja biblioteke, knjige i čitanja našim najmlađim sugrađanima u pokušaju da se kroz naše kasnije svakodnevno druženje stvori čitalačka navika i njeguje ljubav prema pisanoj riječi.

Prilikom boravka u biblioteci djeca će posjetiti i Muzejsku zbirku Narodne biblioteke Srebrenica i imati priliku da pogledaju i novu postavku „Osaćanska soba“ koja objedinjuje etnografsku izložbu u novu cjelinu, navodi se u saopštenju.

You must be logged in to post a comment Login