10 zimskih trikova koji će vam puno olakšati život po hladnoći

Smrznute noge, zamrznute brave i čišćenje snijega stvarnost su mnogih stanovnika naše zemlje posljednjih dana.

Donosimo 10 super trikova koji će vam pomoći da sve teškoće lakše riješite:

1. Svu svoju obuću možete učiniti nepropusnom tako da je namažete voskom obične svijeće. Posušite fenom da se vosak rastopi i to je to.

2. Spriječite smrzavanje vrata na autu tako da nakon izlaska iz auta gumu oko vrata premažete nekom masnoćom. To može biti obično ulje, vazelin ili glicerin.

3. Ako vam se sama brava na autu smrzne ili na ulaznim vratima od kuće ili podruma zagrijte ključ s upaljačem i pokušavajte dok se brava ne odmrzne. Za to su odlični i uljni sprejevi poput WD-40.

4. Niski snijeg lakše ćete čistiti metlom nego lopatom. Ako ga napada puno, lopatu premažite mašću ili uljem i lakše će vam spadati snijeg s nje.

5. Ako termostat ne radi kako treba, stavite na njega vrećicu s par kockica leda. Tako će se ponovno pokrenuti i početi grijati.

6. Stopala ćete održati toplima ako u njih stavite aluminijsku zaštitu za auto od sunca. Izrežite je u obliku koji vam treba za vašu obuću i stavite unutra. To je stari planinarski trik uz koji će vam noge dugo biti tople vani na hladnoći.

7. Prije samo par desetljeća nisu postojali impregnacijski sprejevi za zaštitu cipela od vlage. Ljudi su posezali za plastičnim vrećicama kako bi spriječili da im noge budu mokre. Na čarape bi navukli plastičnu vrećicu, a preko njih čizme. Ako se i vama čini da vam ništa od sprejeva i krema ne pomaže, posegnite za starim trikom. To često rade i planinari.

8. Ako vam puše ispod vrata, a grijete samo jednu prostoriju pomoći će ovaj jeftini trik. Uzmite 2 kartonske role od ukrasnog papira i “obucite” im zajedno jednu nogavicu debelih štrampli ili tajica. Vrata stavite u prostor između dvije role i zatvorite ih. Čarape i tajice su dovoljno tanke da ne zapinju, a role će štititi izlazak toplog zraka van (ili ulazak hladnog).

9. Ako zapnete s autom u snijegu, ne očajavajte. Pokušajte u najnižoj brzini polako ići naprijed nazad i prijeći preko snježnog nanosa.

10. Ako nemate pri ruci strugalicu za led, uzmite CD i njime ostružite led s automobilskih stakala. Bitno je samo da ne koristite ništa metalno kako ih ne bi oštetili.

Izvor: 24sata.hr

You must be logged in to post a comment Login