10 komada odjeće koje trebate izbaciti iz ormara

Ako već niste zamijenili sezonsku odjeću i puloverima i debelim hlačama ustupili glavne pozicije u ormaru, vikend pred nama je prava prilika za to.

Kako će zbog većih komada odjeće biti manje mjesta, predlažemo vam da se odvažite na veliku čistku koja će vam pomoći da vaš ormar opet diše. Zadovoljna.hr izdvaja deset odjevnih predmeta koje biste ove jeseni trebali izbaciti iz ormara.

Naravno, ako se nekih stvari rješavate jer su vam premale ili neudobne, razmislite gdje biste ih mogli udomiti.

Izblijedjela crna odjeća

Koliko je god pažljivo prali, crna odjeća s vremenom izblijedi. Više nije tako efektna kao kada je bila tek kupljena, a može i narušiti sveukupni dojam. Kupujete li nove pulovere radije radije izaberite one od vune jer će puno manje izblijedjeti i duže će trajati od pamučnih.

Veste koje su se skupile u pranju

Koliko god vam bilo žao baciti vestu koja se stisla u pranju, nemojte oklijevati i napravite mjesta za novu. Veste se često znaju povlačiti po ormaru godinama, a da ih se uopće ne nosi, no ove jeseni budite dovoljno odvažni i oprostite se s njima.

Preuske pamučne majice

Pamučne majice na svakome, bez obzira na godine i kilažu, bolje stoje ako nisu skroz pripijene uz tijelo. No često se s učestalim pranjima stisnu, a kad postanu preuske vrijeme je da ih stavite na hrpu odjeće koju više nećete nositi.

Odjeća koja nije udobna

Riješite se djeće koja je neudobna. Možda vam zaziva svrbež, možda tkanina nije dobra, možda vam veličina ne odgovara… Sve su to razlozi dovoljni za odbacivanje nekog komada odjeće. U ormaru ostavite odjeću koja vam je udobna i koju volite nositi.

Komadi koje nikad niste nosili

Oslobodite mjesto u ormaru tako što ćete se riješiti komada koje ste kupili davnih dana, ali ih nikad nist obukli. Moguće je da neki od tih komada još ima etiketu s cijenom i kupili ste ga jer je bio na sniženju. Jednom kada se riješite ovakve djeće, imajte je na umu prilikom svake sljedeće kupovine. Nemoje kupovati odjeću samo jer je cijena povoljna.

Odjeća koju više ne nosite

Ako u svom ormaru imate odjevne komade za kojima niste poseegnuli posljednjih godinu, dvije ili više dana, vrijeme je da oni vaš ormar napuste i pronađu novi dom gdje će ih neka druga osoba više cijeniti.
Odjeća koju ste dobili na poklon, a ne sviđa vam se

Ako ste u ormaru naslagali darove koje koje ne nosite jer vam se ne sviđaju, nemojte se osjećati loše jer ćete ih se riješiti. Namjera osobe koja vam ih je poklonila je ono što je bitno, a sada su to samo komadi koji zatrpavaju vaš ormar.

Sentimentalni komadi

U redu je čuvati neke odjevne komade iz sentimentalnih razloga, međutim, nema potrebe da njima zatrpate ormar. Dobro razmislite što vam jje uistinu bitno, a viška se riješite.

Odjeća koju ste naslijedili

Ako u ormaru imate odjevne komade koje ste dobili od primjerice sestre ili prijateljice jer njima nisu pristajali, a sada oni skupljaju prašinu u vašem ormaru, vrijeme j da ih se riješite i oslobodite prostor za odjeću koju ćete uistinu nositi.

Cipele koje više ne nosite/koje su iznošene/koje nisu udobne

Na kraju, napravite čistku i među vašom obućom. U ormaru sigurno imate cipele, tenisice, čizme… koje ne nosite iz nekog razloga. Možda su neudobne, možda su oštećene, a možda jednostavno nisu udobne. U svakom slučaju, ako ih već godinama niste obuli, a i ne planirate to učiniti, vrijeme je da napuste vaš ormar.

Sada kada znate čega biste se trebali riješit iz vašeg ormara, moguće je da će novi prazan prostor u ormaru kod vas probuditi želju za šopingom.

Bitno je da taj šoping bude pametan kako ne biste opet zatrpali ormar odjećom koja vam ne treba i koju nećete nositi. Kako bismo vam malo olakšali potragu za novim, korisnim komadima, u galeriji na početku teksta izdvojili smo komade koji se nalaze u trenutnoj ponudi trgovina, a koji ne izlaze iz trenda, udobni su i nosivi godinama, prenosi N1.

You must be logged in to post a comment Login