Voda gradskog vodova u Srebrenici je bakteriološki ispravna

Vijest u kojoj smo objavili da će Opština Srebrenica pomoći u rješavanju problema zaražene vode, a koja se odnosi na četiri škole, među kojima je i jedno selo, izazvala je pometnju građana i veliki broj poziva prema JKP “Polet” Srebrenica, rekla nam je zdravstveni inspektor i inspektor za hranu u opštini Srebrenica Jelena Đukić.

Naime, bavili smo se problemom koji imaju područne škole u Sućeska, Osat i Sase kao i Osmače gdje je voda zarašena ešerihijom koli u čitavom selu, a radi se o izvorima vode koji nisu u nadležnosti JKP “Polet” Srebrenica već o seoskim izvorima za koje su zadužene škole.

Na nedvano održanom sastanku sa zamjenikom načelnika ove opštine Nerminom Alivukovićem dogovoreno je da Komunalno preduzeće “Polet” Srebrenica izvrši čišćenje i dezinfekciju bazena za vodu u Osmačama gdje je zaražena voda čitavom selu, a obaveza centralne škole je da izvrši čišenje bazena u područnim školama u Sućeskoj, Osatu i Sasama.

Rezultati mikrobiološkog ispitivanja vode pokazali su da u područnim školama Prve osnovne škole Srebrenica, Sućeska, Osat, Osmače i Sase postoje indikatore svježeg i starog fekalnog zagađenja i da voda nije za piće.

Zdravstveni inspektor i inspektor za hranu u opštini Srebrenica Jelena Đukić odmah je reagovala i izdate su mjere nadzora i školama je poslato obavještenje da za učenike obezbijede dovoljno pitke vode, a obavješteni su i predsjednici mjesnih zajednica kako bi građana informisali o ovom problemu.

Građani koji koriste vodu iz gradskog vodovoda kojim upravlja Komunalno preduzeće “Polet” koriste bakteriološki ispravnu vodu, vodu za piće, potvrdila je Đukićeva.

eSrebrenica.ba

eSrebrenica.ba jedan je od najčitanijih news portala u regiji istočne BiH i pokriva vijesti iz opštine Srebrenica i Bratunac iz domena kulture, sporta, turizma, ekonomije, mladih i zabave.

Facebook Twitter Flickr YouTube