Novi projekti sporta i rock muzike u Srebrenici

Mladi iz Srebrenice realizovaće dva projekta u sklopu projekta PRO-Budućnost, PRO-Active fond.

Poziv je bio namijenjen neformalnim grupama mladih, koji su aktivni i imaju volju, prijatelje, komšije i druge koji su spremni da pokrenu proces pomirenja i međusobnog razumijevanja i mladim osobama starosti od 15 do 30 godina koji su spremni da budu pokretači procesa izgradnje pomirenja i povjerenja u svojim zajednicama.

Odobreni su projekti u Srebrenici pod nazivom “Sportom za mir” i “Rok i mir” koji će se implementirati u narednom periodu i na taj način dati doprinos procesu pomirenja i pokazati neke druge vrijednosti i pozitivne priče iz Srebrenice.

Prije dvije godine grupa mladih srednjoškolaca realizovala je projekat “Naš grad – Naš gard” u okviru istog fonda

Projekat je finansiran u okviru PRO-Budućnosti (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u saradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

eSrebrenica.ba

eSrebrenica.ba jedan je od najčitanijih news portala u regiji istočne BiH i pokriva vijesti iz opštine Srebrenica i Bratunac iz domena kulture, sporta, turizma, ekonomije, mladih i zabave.

Facebook Twitter Flickr YouTube